428 са свободните места в профилираните паралелки в областта

Мисия

11-07-2017, 08:43

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

До 13-ти юли е записването за участие в третото класиране

428 са свободните места в училищата с профилирани паралелки във Великотърновска преди третото класиране, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Старата столица. Записването е до 13-ти юли припомнят от институцията.

В ПГЕ „А.С.Попов” във Велико Търново 16 са свободните места в специалността „Компютърна техника и технологии”, а 10 – в „Електрообзавеждане на транспортна техника”. По 18 места има в Хуманитарната гимназия в Старата столица в профил „Хуманитарни науки” и в специалността „Ремонт на летателни апарати” в ПГЕЕ „Ломоносов” – Горна Оряховица.

В профил „Производство на захар и захарни изделия” в ПГХТ „Проф. Асен Златаров” в железничарския град свободните места за 13. За паралелката „Производство и обслужване в заведения за хранене и развлечения” се търсят 16 желаещи, а в почти идентичната паралелка в ОУ „П.Р.Славейков” – 19.

16 места има в специалността „Селски туризъм” в ПГАТ „Цанко Церковски” в Павликени.

Държавната търговска гимназия в Свищов е подала 17 свободни места в паралелката „Икономическа информатика” и 12 в профила „Бизнес администрация”.

Най-желани се оказват профилите „Строителство и архитектура”, „Интериорен дизайн”, „Кетъринг”, „Софтуерни и хардуерни науки”, „Промишлена електроника”. В тях местата вече са заети. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов