Достойно класиране за младите огнеборци от Полски Тръмбеш в Азербейджан

Животът

11-07-2017, 11:08

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Отборът на СУ „Цанко Церковски” стана седми в „Издирване и спасяване в пресечен терен“

Отборът от СУ „Цанко Церковски“ гр. Полски Тръмбеш взе участие в V-те международни съревнования "Млад спасител" в град Гебала, Република Азербайджан. В надпреварата участваха общо 11, отбора от 8 страни – Азербайджан, Русия, Казахстан, Грузия, Пакистан, Беларус, а от представителите на Европейския съюз – България и Румъния

Състезателите поднесоха венци на гроба на Гайдар Алиев и алеята на загиналите, след което посетиха площадът на знамената.

Младите огнеборци от Полски Тръмбеш проведоха тренировки на полигон за предстоящите дисциплини – „Пожарна щафета“ и „Колан от препятствия“ и участваха в конкурса „Визитна картичка“, където всеки отбор представи своята страна, град, училище и своя принос и постигнати успехи в развитието на движението „Млад спасител“, а Станислава и Митко се впуснаха във вихреният танц на ръченицата, предизвиквайки бурни овации сред присъстващите.

В дисциплината „Пожарна щафета“ българите показаха, че са конкурентни на водещите отбори, като на вторият опит завършиха с резултат 47,3 секунди, което ги класираше в челната тройка, но непредизвикан и доста спорен фаул ги дръпна назад в класирането.

В тежкото съревнование „Издирване и спасяване в пресечен терен“  състезателите от Полски Тръмбеш се класираха на седмо място, изпреварвайки отборите на Румъния и Казахстан.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов