Оборудваха с мобилни поливни системи още три стадиона в община Велико Търново

Спорт

11-07-2017, 13:22

Снимка:

ОП "Спортни имоти"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Това са футболните терени в Леденик, Шемшево и Килифарево

Още три футболни терена на територията на Община Велико Търново вече са оборудвани с надземни мобилни поливни системи, съобщиха от ОП „Спортни имоти и мероприятия”. От края на миналата седмица редовно се полива тревата на стадионите в Леденик, Шемшево и Килифарево. Инициативата на кметовете, съответно Антон Кръстев, Кирил Ангелски и Димитър Събев, бе подкрепена от кмета на старата столица Даниел Панов и поливните системи вече са факт.
Системата в Леденик е водозахранвана от реката със самозасмукваща помпа, монтирана в шахта. По дължината на терена са изградени пет мини шахти с кранове и бързи връзки, посредством които маркучите на мобилната поливна система се включват в инсталацията бързо и лесно.
Поливната система е изградена от 5 разпръквача на регулируеми стойки, които покриват цяла поливна площ по ширината на терена. За пълното поливане на терена по дължина е необходимо системата да бъде преквлючена 5 пъти. За да се предпази помпата от работа на сухо, смукателният маркуч от към реката е с възвратен клапан.
В Шемшево източник на вода за поливане на терена за Футбол 7 и Футбол 9 е изкопаният преди време кладенец. На кметство Шемшево бе отпусната и бройка за работник, който да се грижи за двата терена в селото и за този в Леденик. Стадионите в двете села се ползват предимно от Детско- юношеската школа на ФК "Етър В. Търново" и за провеждане на ученически игри. С монтирането на поливните системи значително се подобряват условията за подготовка на децата, като тревата ще се запази зелена и терените няма да бъдат твърди.
В Килифарево поливната система е захранена от реката, както тази в Леденик. От пролетта с момчетата от града, които искат да тренират футбол се занимава бившият футболист на "Етър", "Славия", "Видима- раковски" и други отбори- Илко Трифонов.
Така селищата с футболни терени на територията на Общината, които се поливат вече стават шест. Тези в Леденик, Шемшево и Килифарево се прибавят към терените в Дебелец, Самоводене и Ресен, където от години е създадена възможност да бъдат поливани



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов