Два басейна в Търновско не отговарят на изискванията

Животът

12-07-2017, 12:09

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инспекторите са извършили проверки на 16 открити басейни

Два открити басейна във великотърновска област не отговарят на нормативните изисквания за качеството на водата и не могат да работят, докато стопаните им не отстранят нередностите. Това са засекли здравните инспектори от РЗИ във Велико Търново при извършените проверки в периода от 1 до 10 юли т.г. Става въпрос за басейните в хотелски комплекс „Винпалас“ , собственост на фирма „ПМ –2“ ООД и в комплекс  „Загорие“ на фирма „Нова Кем“ – и двата в Арбанаси. На собствениците са направени предписания съгласно Инструкция  №34 за хигиената на спортните обекти и екипировка (обн. ДВ, бр. 82/1975 г.)

В продължение на десет дни инспекторите са извършили проверки на 16 открити басейни във великотърновска област. За установяване качеството на водата във всички проверени басейни е извършен лабораторен анализ, резултатите от който показват, че качеството на водата в 14 от тях  отговаря на изискванията на нормативната уредба. Три от проверените съоръжения се намират в Община Велико Търново. В Еленско са проверени 10 басейна, които се намират в балканския град, както и в селата Чакали, Раювци, Вълчовци и Костел. Извършена е инспекция и на един басейн в Стражица и един в Свищов.

Кампанията за проверката годността на откритите басейни започна още през май с оглед летния сезон, припомнят от здравната инспекция.

Резултатите от проверките и от лабораторния контрол на водите, че към 10 юли 47 регистрирани открити басейна на територията на област Велико Търново отговарят на изискванията на Инструкция №34 и могат да се експлоатират през настоящия летен сезон.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов