Еленският кмет ще участва в дискусията “Вкусът на България”

Животът

13-07-2017, 10:08

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обсъждат краткия път на местните храни до туристическите обекти

Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев ще участва в заключителната дискусия от инициативата на БНТ2 „Вкусът на България“, във връзка с която днес, 13 юли, от 14.30 часа, се провежда съвместно заседание на Комисията по земеделието и храните и Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в 44 Народно събрание. Дискусията в Парламента е финал на петте регионални срещи, организирани от БНТ2 и Националното сдружение на общините в Република България в рамките на кампанията „Купувам българско“.

Очаква се по време на дискусията производителите и хотелиерите да поставят директно пред представителите на законодателната власт въпроси и идеи за скъсяване на пътя на традиционните местни храни и продукти до туристическите обекти.

За участие в заседанието на двете парламентарни комисии са поканени кметове на общини, представители на браншови и неправителствени организации, собственици на хотели и  производители на храни и напитки от цялата страна. Заедно с народните представители, те ще обсъдят възможностите за стимулиране на традиционното производство в регионите на България и потенциала за запазване и промотиране на автентични продукти, храни и местните традиции  чрез  туризма.

Заключителната дискусия ще бъде предавана пряко по БНТ2.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов