Енерго про реализира проект за рехабилитация на електроразпределителната мрежа в област Велико Търново

Животът

14-07-2017, 13:07

Снимка:

Енерго про

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Подмяната до момента възлиза на 35 000 лв.

Поетапна рехабилитация на мрежата по проект на ЕНЕРГО-ПРО за обновяване на електроразпределителните съоръжения се извършва в област Велико Търново. Ремонтните дейности включват основна подмяна на въздушни проводници в района на селата Продановци и Плаково, както и ремонт на конзоли по електропроводите, захранващи селата Бяла река, Горско Косово, Горско Калугерово, Коевци, Красно градище и Росица.

Подмяната на въздушната мрежа и ремонтът на прилежащите съоръжения в посочените райони възлиза до момента на стойност 35 000 лева. Новите усукани проводници са с обща дължина 4000 метра. В резултат на рехабилитацията се повишава надеждността на електрозахранването на потребителите в тези населени места. Един от обновените електропроводи свързва ВЕЦ 1 Росица и подстанция Павликени. По него се пренася голямо количество произведена електроенергия към подстанцията и е от ключово значение за района.

Паралелно с ремонтните дейности по съоръженията специалисти на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи работят по проект за изнасяне на електромерни табла на границата на имотите. Това ще улесни клиентите, тъй като няма да е необходимо да осигуряват достъп на отчетниците до измервателните устройства.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов