Нова атракция – туристи летят с балон!

Велико Търново Лайф

14-07-2017, 15:40

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Велико Търново е сред първите градове, където желаещите могат да се качат безплатно

Демонстративно привързано издигане на топловъздушен балон ще се проведе във В. Търново на 20 юли /четвъртък/  от 7.00 до  10.00 ч., в пространството зад магазин „Билла“ на бул. Никола Габровски № 60.

В рамките на проект „Приключение с балон – нов съвместен туристически продукт“, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България ще бъдат проведени такива привързани издигания в 10 града в България и 10 в Румъния.

Привъзаното издигане се провежда с цел популяризиране на новия туристически продукт – летене с топловъздушен балон,  който ще бъде включен в туристически оферти, предлагани в цялата трансгранична зона Румъния-България, ще бъде създадена и мрежа за партньорство и промоция на новия продукт.

Проекта се изпълнява от Агенция за регионално развитие и бизнес център – Видин, в партньорство с румънската организация АРИЕС – Олтения и Агенция за регионално развитие и бизнес център 2000 – Монтана.

Очаква се да бъдат привлечени повече чуждестранни туристи, да се повиши броят на нощувките в трансграничната зона, обхващаща 8 области в България, граничещи с река Дунав – от Видин до Добрич и 7 области в Румъния – от Мехединци до Констанца.

Велико Търново е от първите градове, в които всички желаещи граждани могат да се качат на балона напълно безплатно и да си направят уникални снимки от въздуха.

Желаещи могат да „полетят“ безплатно на балона след записване в деня на издигането. Престоят във въздуха е 5 минути, височината на издигане е до 10 метра. Балонът ще е фиксиран с въжета към земята по време на издигането.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов