Децата от летен лагер „Звезден отбор” представят спектакъла „Сън в лятна нощ”

Животът

16-07-2017, 14:00

Снимка:

Юнити

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Събитието започва в 19:00ч. днес, а входът е свободен

Децата от първата смяна на летния лагер „Звезден отбор” ще представят спектакъла „Сън в лятна нощ” на откритата сцена в Ксилифор. Събитието започва в 19:00ч. днес, а входът е свободен.

Постановката по Шекспировата комедия е закриващото събитие за първата смяна от лагера, по време на който, в рамките на две седмици, децата се обучаваха по образователната система на Юнити Академия и заедно изградиха общ проект, като развиваха уменията си чрез: театър, рисуване, сценография, творческо писане, инженерство и архитектура и роботика.

Системата на обучение изгражда творчески процес, в който децата генерират, изобретяват, експериментират, развиват и изразяват нови идеи, които са полезни. Така всеки един от участниците в лагера открива и развива талантите си, а всички деца заедно като един истински Звезден отбор работят за играждането на цялостния проект.

Освен по театралното представление, децата са работили и по: „Звездна къща за приятели“ – представяне на 3D архитектурен макет, който разказва историята на целия лагер, „Звезден павилион“ – 3D арт инсталация, която разкрива пространственото мислене на децата, Робо-ръка задвижвана с хидравличен механизъм и аудио книга – Шекспирови сонети, прочетени от децата участници в лагера.

Децата са обучавани от високо квалифицирани специалисти в областта на театъра, рисуването, сценографията, творческото писане, инженерството и архитектурата с множество международни награди.

Форматът на детския лагер ще бъде повторен от 24 юли до 7 август отново в местността Ксилифор, като всички желаещи деца от община Велико Търново могат да се включат във втората смяна на лагера, като се запишат на тел. 0882 104 048. Специално за децата от гр. Велико Търново е организиран ежедневен транспорт, закуска, обяд и следобедна закуска по време на обучението.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов