Избягалият от следствения арест в Търново рецидивист Папора от седмица е в неизвестност - velikotarnovo.utre.bg

Избягалият от следствения арест в Търново рецидивист Папора от седмица е в неизвестност

16 юли 2017, 12:42 | Мария Христова
  • Снимка:
    областна дирекция на МВР

Води се разследване по чия вина е допуснато бягството

Дързък рецидивист, който успял да се измъкне от следствения арест във Велико Търново вече цяла седмица е търсен под дърво и камък, но засега от него няма и следа. Това потвърждава пред „Труд” наблюдаващия разследването прокурор от Районната прокуратура в болярския град Красимир Стайков. „Никой не ми е докладвал, че е заловен. Все още беглецът се издирва”, казва Стайков.

В петък от Областната дирекция на МВР в старата столица обявиха публично, че се търси Найден Николаев Данаилов на 39 г. от село Раданово, Община Полски Тръмбеш. На 9 юли той е избягал от Следствения арест в областния град, където е бил приведен на 21 юни, във връзка с извършено от него тежко криминално престъпление. Беглецът е висок около 170 см., със слабо телосложение, гъста, права, черна коса и кафяви очи. Има татуировки на гърба и раменете. Полицейските служители от старата столица апелират към гражданите, които имат информация за местонахождението на издирвания да сигнализират на тел. 112, 062/ 662 234 или в най-близкото управление на МВР. Анонимността им ще бъде гарантирана.

Арестантът Найден Данаилов с прякор Папора бил толкова слаб, че успял да се измъкне от килията като се проврял между вертикалните пръчки на металната врата. Той бил задържан заради множество кражби и грабежи. След като видели, че килията е празна, надзирателите били удивени как Папора се е проврял през тясната пролука без дори решетката е разпъната. Заради това на издирвания вече му излязъл прякор "Худини". Според друга версия пък охраната била заспала, а килията била оставена отключена и задържаният се измъкнал безпрепятствено. „В момента се води разследване по чия вина е допуснато бягство на арестант и ще има наказани гардове. Разпоредена е и вътрешна проверка. Незнайно как, но задържаният е излязъл през решетките на ареста”, допълва прокурор Стайков.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета