Тандемът Симеон Симеонов/Йордан Йорданов спечели рали „Твърдица-Елена“ - velikotarnovo.utre.bg

Тандемът Симеон Симеонов/Йордан Йорданов спечели рали „Твърдица-Елена“

16 юли 2017, 20:04 | Мария Христова
  • Снимка:
    организатори

Метеорологичната обстановка поднасяше изненади, което доведе и до неочаквани обрати

Тандемът Симеон Симеонов/Йордан Йорданов спечели рали „Твърдица-Елена“, което се проведе този уикенд. На надпреварата, която е четвърти кръг от едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, те заслужено завоюваха и четвърта поредна победа, като бяха първи на 7 от 9-те етапа, а времето им от двата дни е 01:37:03.6.

Състезанието беше трудно, динамично, метеорологичната обстановка поднасяше изненади, което доведе и до неочаквани обрати. На второ място се нареди екипажът Боян Гетов/Стефан Кънчев, които за първи път участват в шампионата. Те изминаха трасето за 01:41:03.3 и изостанаха от първите с 03:39.7. Трети са Виктория Гъркова/Велислава Павлова с 01:43:43.5.

След като бяха водачи във временното класиране от първия ден Денис Станчовски/Младен Карчев излязоха от пътя на петия етап и макар че се върнаха в състезанието, загубиха твърде много време. Това ги постави на четвърта позиция във финалното класиране с време 01:45:33.8.

Въпреки тежката пътна обстановка Симеон Симеонов/Йордан Йорданов се пребориха за третото място в клас RC5 и са 11-и в генералното класиране, а Виктория Гъркова/Велислава Павлова са първи сред дамските тандеми.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета