Ремонтират съблекалните на стадион „Ивайло“

Спорт

17-07-2017, 14:33

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Очаква се реконструкцията да приключи до домакинството на „Етър ВТ“ на „Верея“

В края на миналата седмица стартира основният ремонт на съблекалнята от северната страна на стадион „Ивайло“, предназначена за гостуващите отбори. Помещението не е реновирано от близо 50 години. То ще бъде напълно обновено – подменени ще бъдат ВиК- и ел-инсталациите, ще бъде монтирана вентилационна система, нови ще бъдат облицовките от фаянс и теракота. Съблекалнята ще разполага с масажно отделение и нови санитарни помещения. След приключването на ремонтните дейности тя ще отговаря на изискванията на Лицензионната комисия на Българския футболен съюз /БФС/ за провеждане на мачове от Първа професионална лига и международни срещи.

Очаква се реконструкцията да приключи до домакинството на „Етър ВТ“ на „Верея“ /Стара Загора/. Датата на мача ще е между 28 и 31 юли. Дали „виолетовите” ще се завърнат у дома и ще играят в по-ранни часове до пускане на осветлението, зависи изцяло от БФС.

След обновяването започва ремонт на съблекалнята за домакините, който не е в изискванията на Лицензионната комисия. Така ще бъдат осигурени още по-добри условия както за юношеския ни национален отбор, който през септември ще играе на „Ивайло“ евроквалификация, така и за футболистите на „Етър ВТ“.

Преди две седмици стартира възстановяването на санитарния възел в източната част на централната трибуна, който бе затворен повече от десет години. Така Сектор „А“ вече ще разполага с три помещения от този тип. Готов е ремонтът на трите мъжки и дамската тоалетна за гостуващата публика, разположени в източната част на южната трибуна.

Вече десет дни се работи и по бившия сектор за публиката на гостуващите отбори – по възстановяването на бетонното покритие и монтирането на висока ограда. Така запалянковците няма да имат възможност да слизат на терена по нерегламентиран начин. Намерено е и решение за подхода към ВИП- зоната, за да няма конфликтни точки.

Инвестициите в стадиона са от бюджетите на Община Велико Търново, общинското предприятие „Спортни имоти и прояви“ и от спомоществователи.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов