Заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ посети Областната дирекция във В. Търново

Животът

17-07-2017, 18:48

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Старши комисар Благородна Макева се запозна с оперативната обстановка в региона

Старши комисар Благородна Макева посети днес Областната дирекция на МВР във В. Търново. По време на срещата си с директора старши комисар Димитър Машов тя се запозна с оперативната обстановка в региона, презентирани й бяха и подобрените условия на труд в сградата. Тази година за първи път от 36 години бе направен ремонт на сградата на Областната дирекция. Целта, на който беше  да се подобрят условията на труд и да се повиши енергийната ефективност. Една част от сумата, необходима за ремонта бе отпусната по проект за безвъзмездна помощ  от националния доверителен екофонд, а останалата част от МВР.
По време на посещението си г-жа Макева се запозна и с възможностите и защитената среда, която предоставя местната дирекция при работата с малолетни непълнолетни и как се прилагат международните стандарти за щадящ разпит на  деца, жертви и свидетели на престъпления и деца в конфликт със закона. 
Повод за посещението на старши комисар Макева в старата столица е провеждащо се обучение за разследващи полицаи и прокурори по проект „Повишаване на капацитета на професионалистите, работещи с деца, да защитават правата на децата“, на което тя даде старт. Проектът е на фондация „Право на детство“ и се осъществява с подкрепата на УНИЦЕФ България. 
Обучението има за цел да разшири познанията на полицейските служители и прокурори в различни аспекти, свързани с правата на децата и работата с деца, жертви и свидетели на престъпления, деца в конфликт със закона, както и да ги подпомогнат практически в работата с деца в рамките на различни процедури.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов