6 355 лв. ще плаща побойник за счупено рамо на опонент заради чаша водка

Крими

18-07-2017, 08:34

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Биячът също пострадал – паднал и си счупил носа

4 200 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди и 2 155 лв. за претърпени имуществени такива ще плаща З. Т. Б., който нанесъл телесна повреда на Н. А. Д. заради …. чаша водка. Това е решението на Окръжен съд Велико Търново, с което е потвърдил това на колегите си от Районния съд в Горна Оряховица.

На 16.05.2014 г., около 22:00 часа страните по делото се намирали в заведение. То вече затваряло но на подсъдимия му се пиело още. Въпреки че сервитьорката и барманът обяснили, че ще затварят и му отказали, З.Т.Б. влязъл зад бара и сам си налял водка. Тогава бил помолен да напусне кръчмата, но вместо това той започнал да обижда и рита, което предизвикало намесата и на жалбоподателя по делото, който отнесъл най-тежката травма. Недоволният от обслужването посегнал да удари жертвата, но се спънал и паднал върху него, при което му причинил закрито разместено счупване в долна трета на дясната раменна кост, изразяваща се в трайно затрудняване движението на десен горен крайник. Нататък историята продължава като комичен разказ, тъй като побойникът тръгнал да гони жертвата си, но се спънал и паднал по лице, като си счупил носа.

Когато пострадалият потърсил лекарска помощ, се оказало, че е нужна оперативна намеса и поставяне на имплант, който обаче не бил в момента в наличност. Затова трябвало да изчака няколко дни, през които бил на болкоуспокояващи, било му забранено да движи дори пръстите на ръката си, при което било приспособено въже, висящо от тавана, за да може пострадалият да се изправи. След операцията лечението се усложнило – наложили се домашни посещения на лекар; необходимост от допълнително третиране на раната поради голямата й дължина; оток на раната и смяна на превръзки; постъпване за болнично лечение на отока в периода 29.07.2014 г. – 05.08.2014 г.; дискомфорт при тежки физически натоварвания.

Затова Окръжният съд в Старата столица е преценил, че отмереният от първоинстанционния съд размер на следващото се обезщетение за обезвреда на причинените болки, страдания, дискомфорт и нарушаване на ритъма на живот от 4 200 лв., е справедлив.

Решението не подлежи на обжалване. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)