85 % изпълнение на държавната поръчка отчита ВТУ

Мисия

19-07-2017, 09:52

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Записани в първи курс са 1504 студенти

Централната комисия за прием на студенти във Великотърновския университет за учебната 2017-2018 г. към 18 юли 2017 г. отчита 85 процента запълняемост на местата по държавна поръчка. Записани в първи курс са 1504 студенти, като в редица специалности местата са заети на сто процента: психология, право, журналистика, връзки с обществеността, етнология, културен туризъм, стопанско управление, публична администрация и др. Огромен интерес има към педагогическите специалности и приложна лингвистика (с първи чужд език английски).

Университетът обяви 303 свободни места, чието попълване започва от 19 юли и ще продължи до изчерпване на броя на местата. Подробности са публикувани в сайта на университета и на Бюрото за кандидатстудентска информация и реклама.

Повече свободни места има в платеното обучение, но и при тази форма местата са на изчерпване за някои специалности, напр. за специалност право, задочно обучение, където вече са се записали над 110 студенти. Тъй като таксите не са много по-високи в сравнение с таксите при държавната поръчка, много кандидати избират платената форма, за да попаднат в любимата си специалност. Кандидатите с висше образование, както и действащите към момента студенти в българските висши училища могат да се запишат само за платената форма на обучение, тъй като за всички тях това е второ висше образование.

Паралелно с приема на студенти първокурсници се провежда и приемът на кандидати за магистърските програми. Той също ще продължи през цялото лято без прекъсване.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов