Подпомагат млади учени от НВУ с проект за близо 800 000 лв.

Животът

19-07-2017, 14:03

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проектът обхваща докторанти, преподаватели и студенти

Над 77 млади учени от НВУ ще бъдат подпомогнати по проект „Подкрепа за развитие на човешките ресурси и научно-изследователския потенциал на Националния военен университет „Васил Левски” за утвърждаването му като съвременен център на знанието. Стойността на проекта е 791 000 лв., а финансирането е осигурено по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. 673 000 лв. са осигурени от ЕС, а останалите са от държавния бюджет.
Договорът за изпълнението беше подписан на 12-ти април за период от 21 месеца. Проектът обхваща докторанти, млади преподаватели и млади учени, както и студенти от НВУ Васил Левски. Към момента обаче не може да бъде казана точната бройка на хората, които ще бъдат обхванати, а от НВУ се надяват те да бъдат повече от предварително обявената цифра от 77 души.

Проектът не включва директна финансова подкрепа за младите учени, но ще се подпомагат всички техни дейности, които са свързани с развитието на научния потенциал, обясни научният ръководител полковник проф. Илиян Лилов.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)