Областният управител приветства участниците в работна среща по трансграничния проект

Мисия

20-07-2017, 16:32

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проектът ще съдейства и за сближаването на институции, бизнес и неправителствени организации

Областният управител проф. д-р Любомира Попова приветства участниците в работна среща по трансграничния проект „Обединени за общ пазар на труда: интегриран подход за трудова мобилност в трансграничния регион между Румъния и България". „Убедена съм, че дейностите по проекта ще помогнат за решаване на проблемите на трудовия пазар в регионите Велико Търново, Русе и Гюргево, Телеорман. Проектът ще съдейства и за сближаването на институции, бизнес и неправителствени организации от двете страни на Дунав, който не ни разделя, а ни обединява”, каза областният управител в приветствието си. Гост на събитието бе и заместник-кметът на Велико Търново инж. Георги Камарашев, както и партньори от двете съседни страни.

Фондация  EMMA – Румъния, е водещата организация, а партньор от българска  страна е Европейският информационен център във Велико Търново с ръководител доц. Теодора Калейнска. 
По проекта ще бъде създадена онлайн платформа за работни места в двата региона, която се очаква да е полезна за 6000 души. Предвижда се и  провеждане на четири трудови борси, оказване на психологическа подготовка за справяне с проблема на безработицата на 200 младежи, издаване на два трансгранични наръчника – за служители и за работодатели.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов