„Етър“ привлече Ерик Почански

Спорт

20-07-2017, 16:37

Снимка:

ФК Етър, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Досегашният играч на „Берое“ разтрогна договора си със старозагорския клуб

Нападателят Ерик Почански е най-новото попълнение на „Етър“. Досегашният играч на „Берое“ разтрогна договора си със старозагорския клуб и още вчера се присъедини към тренировките на етърци. Днес той официално парафира с „виолетовите“ и намеренията са да бъде картотекиран още за утрешното гостуване на „Витоша“ (Бистрица).

„Берое“ и Почански се разделиха по взаимно съгласие. Той бе привлечен през миналото лято и за този период изигра 24 мача за „зелено-белите“, в които реализира 3 гола. Ръководството благодари на играча за съвместната работа и му пожела успех занапред.

Ерик Почански е роден на 5 април 1992 г. Играе и по двата фланга като дясно и ляво крило. Започва своята кариера в „Чавдар“ (Етрополе), а след това защитава цветовете на „Монтана“, „Лудогорец-2“ и „Локомотив“ (ГО).

„Ще го ползваме там, където имаме най-голяма нужда – в атакуващ план, отляво и отдясно на атаката. Имахме нужда от такъв футболист и съм доволен, че успяхме да го привлечем“, коментира треньорът Станислав Генчев.

В „Етър“ днес пристигна и нападател от Сенегал. Това е 28-годишният Алиуне Бадара, висок 194 см и тежи 83 кг, играе като централен нападател. Бадара е бил наблюдаван от треньора Станислав Генчев. Роден е на 1 октомври 1989 г. в столицата на Сенегал Дакар. Идва от „Амаранте“ (Португалия), където за миналия сезон има 24 мача и 15 гола, преди това е играл за португалските „Нинензе“ и „Вианензе“.

След преминаването на медицинските тестове ще стане ясно дали „Етър“ ще предложи договор на сенегалеца. Надеждите са с привличането на Почански и Бадара да бъде решен въпросът в атаката на „виолетовите“. В клуба бе привлечен и втори масажист освен Петър Петков – това е Петко Петков.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов