Трафика на хора обсъдиха с младежи в Арбанаси

Животът

20-07-2017, 16:45

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Четири клуба мериха сили във футболен турнир

В Центъра за работа с деца и младежи в Арбанаси се проведе превантивно информационна среща на тема „Трафик на хора” под надслов „Младите хора срещу съвременното робство”. На събитието присъстваха над 50 деца от клубовете в селата Арбанаси, Малки чифлик, Самоводене, Шереметя, техните уредници, както и кметовете на четирите села.

През първата част от мероприятието г-жа Ваня Ананиева – Секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора представи презентация по темата, като запозна децата с рисковете от попадане в трафик и начините за предпазване. Последва дискусия за това, как децата да разпознават рисковата ситуация, как да реагират и кого да потърсят при нужда.

През втората част от мероприятието се организира футболен турнир между отделните клубове, който премина под егидата на Съюза на пивоварите в РБългария  и под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”. Играха се три оспорвани мача, победител стана отборът на Арбанаси. Всички отбори получиха грамоти за участие.

Събитието се състоя по идея и покана на уредника на ЦРДМ – Арбанаси, г-жа Татяна Кръстева, като участие в организирането му взеха и уредниците от ЦРДМ Малки чифлик, Самоводене и Шереметя. Уредниците и децата от четирите клуба сърдечно благодарят на своите кметове, които помогнаха за осъществяването на срещата между клубовете, които бяха неотлъчно до децата през целия ден и ги подкрепяха във футболния турнир.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов