Само днес промоционална цена на билетите за операта „Маном Леско“ на Царевец

Животът

21-07-2017, 10:42

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изчерпани са билетите за мюзикъла „Котки“

Изчерпани са билетите за мюзикъла „Котки“ от фестивала „Сцена на вековете“ 2017 във Велико Търново. Спектакълът на Театрално-музикален продуцентски център-Варна е тази вечер, 21 юли, откритата сцена в крепостта Царевец.Като компенсация за публиката само днес от 18,00 до 21,00 часа пред Царевец ще се предлагат ограничени количества билети с отстъпка от 10 лева за другия спектакъл на варненската трупа в рамките на фестивала - операта „Манон Леско“.  

Въздействащата творба на Джакомо Пучиини е в афиша на II Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ на 11 август. На сцената в Двореца ще излязат звезди от международна величина – сопраното Валерия Селе (Манон Леско), тенорът Ефе Исмаил (кавалер Ренато Де Грийо) , а диригент на спектакъла ще е холандецът Ян ван Маанен.   

На „Сцена на вековете“ 2017 ще бъдат представени и оперетата  от Йохан Щраус  „Цигански барон“ (28 юли); „Мария Десислава“, опера от Парашкев Хаджиев (4 август); „„Норма“, опера от Винченцо Белини (19 август) ; „Селска чест“, опера от Пиетро Маскани и балетът „Делвата“ от  Алфредо Казела (26 август);„Коса“, мъзикъл от Джеръм Рани, Джеймс Рейдоу и Голт Макдърмът (5 септември). Финалът на сезона ще е на 8 септември в Летния театър с концерт „ФОНДАЦИЯТА в операта“.

„Сцена на вековете“ е първия у нас оперен фестивал на открито, който се провежда на крепостта Царевец във Велко Търново от 1985 г. Домакин на престижното събитие е Община Велико Търново. Музикалният форум е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2017-2018.

В тазгодишното издание на фестивала с десет спектакъла участват оперите от Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Стара Загора и МДТ „Константин Кисимов“-Велико Търново.

Специално за публиката след всеки спектакъл ще се излъчва емблематичното за Велико Търново аудио-визуалнно шоу „Царевград Търнов – Звук и светлина“. 

Билети за спектаклите се предлагат в мрежата на eventim.bg и в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ № 5 във Велико Търново.

 

Още за „Сцена на вековете“ на  www.opera.velikotarnovo.info и https://www.facebook.com/opera.vt/?ref=bookmarks



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов