Над 100 артисти излизат на Царевец в оперетата „Цигански барон“ на Щраус

Мисия

23-07-2017, 16:00

Снимка:

МДТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Красива приказка за любовта и за търсенето на едно изгубено съкровище разказва МДТ

Над 100 артисти ще излязат на откритата сцена на крепостта „Царевец“ в оперетата „Цигански барон“ на Йохан Щраус. Обичаното заглавие е подготвено от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново специално за Втория сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“. Спектакълът е на 28 юли от 21 часа, а билети се продават на касата на МДТ и в мрежата на http://www.eventim.bg.

Водещи солисти и музиканти от цялата страна са привлечени за участие в постановката на търновския театър. Близо 40 гост-изпълнители ще присъединят към хора, балета и оркестъра на МДТ. За тях в ателиетата на МДТ са ушити и около 30 нови сценични костюми. В постановката със свои изпълнения ще се включат и танцьори от Професионален ансамбъл „Искра” при читалище „Искра” във Велико Търново. Ролите в оперетния спектакъл са поверени на Момчил Караиванов, Христо Сарафов – гост, Миряна Калушкова, Доротея Доротеева, Зорница Дамянова – гост, Иво Йорданов – гост, Милен Иванов, Деница Александрова, Йордан Чейреков.

„Цигански барон“ присъства в репертоара на МДТ от създаването му досега и едно от най-играните заглавия. Постановката сега е дело на гост-режисьора Юлия Маринова. Диригентската палка е поверена на Игор Богданов. Хореографията е на Катя Богданова, а художник е Лидия Къркеланова.

Красива приказка за любовта и за търсенето на едно изгубено съкровище ще разкаже сред естествения декор на Царевец търновският театър. Той участва за първи път в „Сцена на вековете“ и е единственият професионален оперетен театър, който обогатява фестивалния афиш с оперетно заглавие.  Сред руините на царския дворец публиката ще види противопоставянето на два свята – на властта в лицето на граф Хомонай и на граф Карнеро и този на веселите цигани. На този фон се развива и вълнуващата любовна история на Сафи и Шандор Баринкай. 

Спектакълът „Цигански барон“ на МДТ „Константин Кисимов“ ще гостува на фестивала „Сцена на вековете“ на 28 юли от 21 часа. Билети се продават на касата на МДТ и в мрежата на http://www.eventim.bg.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов