Близо 1200 лв. събраха на футболен турнир в подкрепа на малката Йоана

Животът

23-07-2017, 15:04

Снимка:

regnews.net

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов също подкрепи инициативата

Близо 1200 лв. бяха събрани от благотворителния футболен турнир в село Габровци, съобщи regnews.net. Парите ще бъдат внесени по сметката за лечение на малката Йоана, която повече от година страда от тежко заболяване. Сумата може и да се увеличи, тъй след мача започна  обслужващият кетъринг, печалбата от който също ще бъде прибавена към събраните пари. Минималната такса за участие на всеки играч беше 10 лв., но в специално поставена кутия също се събираха средства.

7 отбора се включиха в днешната благотворителна кауза, като всеки един от тимовете беше съставен от по 6 души. На терена силите си премериха футболисти от Община Велико Търново, МВР, „Камен Карс”, „Ла Фурия”, „Палави свинчета”, „Феникс ВТ” и „Мулмикс”.

Инициатори на надпреварата бяха кметският наместник на Габровци Христо Медникаров. И общинският съветник от ГЕРБ Жельо Желев. За да подкрепи благородната инициатива в Габровци дойде и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, който наблюдава първия мач на Община Велико Търново срещу отбора на МВР. В тима на общинарите се включиха служители от администрацията, кметския наместник Христо Медникаров, общинският съветник Георги Недев и неговата колежка Гергана Евтимова, която бе единствената дама в турнира.

Най-добри на зеления терен в китното село Габровци бяха момчетата от отбора на „Ла Фурия”. Те срещнаха на финала „Камен карс”, които също бяха сериозен претендент за купата. Третото място остана за „Палавите свинчета”, които заслужиха бронзовите отличия. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов