Детският футболен турнир „Трифон Иванов“ стартира във Велико Търново

Спорт

24-07-2017, 16:02

Снимка:

община Велико Търново, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Второто издание ще се проведе на 26 и 27 юли на стадион „Ивайло“

Второто издание на детския футболен турнир „Трифон Иванов“ ще се проведе на 26 и 27 юли на стадион „Ивайло“ във Велико Търново, съобщи директорът на общинското предприятие „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов. Шест отбора ще определят носителя на купата по Футбол 9. Тимовете, съставени от деца, родени след 1 януари 2006 г., са разделени в две групи, а мачовете ще са във формат две полувремена по 30 минути. На терена ще излязат по осем полеви играчи и един вратар.

В група „А“ са отборите на „Етър ВТ“, „Черноморец“ (Бургас) и ЦСКА-София, а в група „Б“ стартират „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Левски“ (София) и „Берое“ (Стара Загора).

Откриването на надпреварата е на 26 юли от 9, 15 часа, трийсет минути по-късно са първите срещи. Съперници са „Черноморец“ – ЦСКА-София и „Левски“- „Берое“. В групите са още двубоите: „Етър ВТ“ – „Черноморец“, „Локомотив“ – „Левски“, ЦСКА-София – „Етър ВТ“ и „Берое“ – „Локомотив“.

Мачовете за разпределяне на местата от първо до четвърто са на рождената дата на легендарния бранител от САЩ’94  – 27 юли. Финалът на турнира започва в 11, 30 ч., закриването и награждаването на призьорите са веднага след последния съдийски сигнал.

Спортното събитие в памет на Трифон Иванов бе инициирано от кмета на Старата столица Даниел Панов. Първото му издание бе през миналата година, а победител стана формацията на „Лудогорец“ (Разград). Организатори са Община В. Търново, Зоналният съвет на Българския футболен съюз и ОП „Спортни имоти и прояви“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)