Сформират екипи с цел задържане на децата в училище

Мисия

25-07-2017, 14:47

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проф. Любомира Попова проведе дискусия за образованието

В Областна администрация Велико Търново се проведе работна среща, свързана със създаването на механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Предвижда се във всяко населено място с училище, в срок до 18 август 2017 г. да бъдат сформирани екипи, които да осигурят записването на всички деца в детска градина и училище. В тях ще участват представители на РУО, на детски градини и училища, на общините, службите за социално подпомагане и дирекциите на МВР.   

Дискусията бе водена от областния управител проф. д-р Любомира Попова. Присъстваха и заместник областният управител Ивета Кабакчиева, представители на  Регионалното управление на образованието, представители на десетте общини на територията на областта, РДСП , ОДМВР, РЗИ, както и експерти от Областна администрация. Началникът на Регионалното управление на образованието Розалия Личева представи в резюме механизма, неговите цели, както и график на дейностите, заложени в него.

Работната среща бе във връзка с Решение №373 от 05.07.2017 г. Министерски съвет на Република България за създаване на механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Участниците обсъдиха и съвместни действия по спазване на кратките срокове, заложени в механизма, както и конкретните ангажименти, които имат като институции при реализирането му.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)