Arbanassi Summer Music 2017 с три концерта в църквата „Св. Архангели Михаил и Гавраил”

Мисия

25-07-2017, 17:08

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Фестивалът е по инициатива на Регионалния исторически музей -Велико Търново

Три чудесни концертни вечери предлага осмото издание на Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music2017. Музикалното събитие ще се проведе от 8 до 12 август в уникалната с акустиката и стенописите си църква „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ в Арбанаси. Концертите са с начален час 19,30.

Фестивалът е по инициатива на Регионалния исторически музей -Велико Търново и се реализира с подкрепата на Община Велико Търново. Музикалното събитие е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2017-2018.

Във вълнуваща среда на възрожденската църква  тази година ще бъдат представени творби на Дворжак, Бах, Дебюси и Фуре. Произведенията ще бъдат изпълнени от международна формация музиканти  от Германия, Великобритания, Белгия и България  Това са Амрай Либолд – фагот, Клер Лешиен – цигулка,  Димитри Местдаг – обой, Юлита Фъсева – контрабас, Люси Джил – цигулка и Самуел Барсегян – виола. Изпълнителите са водещи солисти на Кралската фламандска филхармония  и други световни оркестри.

Интимни концертни вечери, обединяващи музиканти и публика и нивото на изпълненията, в съчетание с магнетичната църковна атмосфера, превръщат Arbanassi Summer Music в едно уникално музикално събитие.

Билетите са на цени от 15, 12 и 10 лева и ще се продават непосредствено преди всеки концерт на място, пред църквата "Св. Архангели Михаил и Гавраил" в Арбанаси. Предварителна резервация на билети може да се направи чрез електронна поща arbanasimusic@abv.bg или на телефон 0888070055.

 

Програма 2017

 

8 август  (втрник)

Антонин Дворжак

Струнен квартет op. 77

Багатели op. 47 за ансамбъл

 

10 август четвъртък)

Й. С. Бах

Сюита за соло чело

Сюита във френски стил BWV  831

Триосоната в сол мажор

Септет от кантата “Ich habe genug”

 

 

12 август (събота)

“Маски и Бергамаски”

Сюита „Доли” за ансамбъл - Габриел Форе  

Бергамаска сюита за ансамбъл - Клод Дебюси

Маска и бергамаска за ансамбъл - Габриел Форе

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)