342 са свободните места в профилираните паралелки в Търновско след ІІІ класиране

Животът

26-07-2017, 11:10

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Учениците не желаят хуманитарни науки, езици и икономически специалности

342 са свободните места в профилираните паралелки в област Велико Търново след трето класиране, съобщават от Регионалното управление на образованието. Под угроза са цели паралелки, след като в тях не са попълнени над 10 бройки.

12 места не са заети в профил „Селски туризъм” ПГАТ в Павликени; 15 – в „Икономическа информатика” на Държавната търговска гимназия в Свищов. Там се търсят 10 ученици и за профил „Бизнес администрация”.

В паралелката по немски език на свищовското СУ „Николай Катранов” са свободни 15 места. 12 желаещи се търсят за профил „Лозаровинарство” в СУ „Климент Охридски” в Сухиндол.

Цели 17 са непопълнените бройки в ХГ „Св.св. Кирил и Методий” в Старата столица в профил „Хуманитарни науки”. 16 ученици не достигат за специалността „Ремонт на летателни апарати” в ПТГ „Васил Левски” в Горна Оряховица, а 19 – в профил „Работници в заведения за хранене” в ОУ „П.Р.Славейков” в Джулюница.

Свободни места има и в Езиковата гимназия във Велико Търново за профилите „Френски език с английски език” и „Немски език с испански език”. 15 души пък не достигат за специалността „Компютърна техника и технологии” в ПГЕ „А.С.Попов” в областния град.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов