Община Елена с нов заместник-кмет

Мисия

26-07-2017, 11:18

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Десислава Шопова ще отговаря за хуманитарните дейности

Със заповед на кмета инж. Дилян Млъзев досегашният старши експерт „Спортни и младежки дейности“ в общината Десислава Шопова е назначена за заместник-кмет по хуманитарните дейности. Тя е вторият зам.-кмет в кметския екип на администрацията и поема отговорностите по организацията и контрола на културата, образованието и младежките дейности в общината, предоставянето на социалните услуги, инициативите за насърчаване на творческите изяви на децата, предучилищната и училищната подготовка, спорта и спортните инициативи, международното сътрудничество и връзките с НПО.

Работата на Шопова в общинската администрация започва през 2012 г. като секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, на която сега като зам.-кмет става неин председател. Тя има опит и в управлението на няколко социални проекта на общината.

Младата дама е завършила висшето си образование във Великотърновския университет с две специалности – магистър по социално-икономическа география и магистър по стопанско управление. Преди да постъпи в общинската администрация Шопова е работила в частния сектор. Тя е щастлива майка на две дъщери – петокласничката Сияна и едногодишната Радина.

Заместник-кметът по икономическите дейности Йордан Димитров ще продължи да подпомага кмета на общината в осъществяването на неговите правомощия в териториалното развитие, търговските дружества с общинско участие, управлението на етажната собственост, планиране и изграждане на техническата инфраструктура, изпълнението на общинския бюджет и спазването на бюджетната и финансовата дисциплина.

Актуалните проблеми, свързани с намаляването на административната тежест за гражданите и бизнеса и въвеждането на електронните услуги остават приоритет на секретаря на общината Ивона Кънчева-Савова, като в тези дейности кметът на общината ще се ангажира лично.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)