Десетки деца и родители се включиха в празника "Не стой у вас, играй с нас" в Дебелец

Мисия

29-07-2017, 18:18

Снимка:

кметство дебелец

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес стартираха ремонтите на пътните настилки в градчето

Десетки деца и родители се включиха днес в спортния празник "Не стой у вас, играй с нас", който се проведе на стадиона в Дебелец. Децата мериха сили в интересни игри като народна топка с балон с вода, стрелба с воден пистолет, точен мерник по мишена - стълба, дрибъл, бягане с чували и други. Изключителен интерес предизвика семейната игра, в която родители теглиха своите деца, завързани в чаршафи.
От всяка игра бяха излъчени по петима победели, които получиха награди, осигурени от Съюза на пивоварите в България, сдружението на кметовете "Янтра - 2001" и Кметство гр. Дебелец. Спечелилото сем. Петкови получи голямата награда - палатка. Отличени бяха и най-малките участници - Преслава на 3 год. и 5-годишният Виктор.
Наред със състезанията, малки и големи, заедно танцувахме и се подкрепихме със вкусен сладолед.

Днес започна и ремонтът на пътната настилка в Дебелец. Закърпени ще бъдат приоритетно дупките по най-натоварените участъци. Общо около 600 кв.м ще бъдат подготвени, фрезовани и запълнени с асфалтова смес. Стойността на средствата за 2017-а година по Инвестиционна програма на Общ. В. Търново, определени за Кметство Дебелец, е в размер на 13000 лв.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)