Букет от дренки, холивудски надпис и морско дъно в детска плодово-зеленчукова изложба

Мисия

31-07-2017, 13:58

Снимка:

личен архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Активна ваканция за децата, летуващи в село Церова Кория

Прекрасна цветна изложба, показваща безграничното детско въображение, бе подредена във великотърновското село Церова кория, разказаха пред Velikotarnovoutre организаторите. Пъстрият щанд с произведенията на малките автори бе подреден в местния Център за работа с деца и младежи „Отвори очи”.

Децата аранжираха плодове, зеленчуци и цветя в причудливи форми и натюрморт. Креативността на участниците даде възможност да бъдат пресъздадени морско дъно, майка с дете в количка, усмихнато човече, нестандартен букет от дренки, икебана, цветя от зеленчуци, холивудски надпис, динозавър, хеликоптер, спортна кола, таралеж, миниградина в кутия и дори композиция "Рогът на изобилието".

Изявилите се в начинанието малки артисти са Димана, Цвета, Зои и Лъчезар, Мишо, Преслав, Анелия, Христомира, Виктор, Стефан. Те работиха върху своите цветни произведения, под вещото ръководство на кака Милена, уредник на Клуба.

Цяло село се диви на уникалната плодово-зеленчукова експозиция, заради която в младежкия клуб дойде и най-възрастният жител на Церова Кория Елена Пеева.

В разгара на лятната ваканция, децата, прекарващи свободното си време в селото не скучаят ни най-малко. За тях са осигурени множество спортни, музикални, развлекателни и приложни събития. Заниманията са организирани съвместно от кметството и читалището, и се провеждат в Центъра за работа с деца и младежи.

Очаквайте още подробности за интересните летни дни на подрастващите във великотърновското село Церова кория. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов