Отново ден на отворените врати за бъдещи родители в търновската болница

Мисия

01-08-2017, 10:32

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Ден на отворени врати за бъдещи родители организира в отделението по акушерство и гинекология и неонатологичното отделение областната болница „Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново. Той ще се проведе на 22 август – вторник, от 12 до 13 часа. Желаещите да се запознаят на място с условията, трябва да заявят визитата си предварително на „лично съобщение” във Facebook страницата на здравното заведение. В него  посочват името си, както и това на евентуален придружител – татко, баба. Задължителен е и телефон за обратна връзка.

Ще могат да бъдат посрещнати до 20 бъдещи майки и 20 бъдещи татковци. За всички останали вратите на двете отделения ще бъдат отворени при следващо организирано посещение. При поява на ангажимент от заявилите желание, следва организаторите да бъдат уведомени, за да се възползва друго семейство. Пред бъдещите родители представител на Медицински център „Афродита“ ще разкаже за съхранението на стволови клетки, които могат да се окажат животоспасяващи за новороденото. Ще се разясни полезността на тази услуга и защо уникалният момент да бъдат събрани тези клетки е по време на раждането. Ще бъдат изтъкнати и предимствата на „Future health“- първата частна акредитирана банка за стволови клетки в Европа.
Записалите се бъдещи родители ще получат подробна информация за грижата за новородените от дежурния екип в неонатологично отделение, а след това ще разгледат от близо първокласните условия за родилките и техните рожби. При възможност във времето за обиколка ще са достъпни двете предродилни и родилни зали за нормално раждане, стаите за настаняване на родилки и бебета във времето за послеродов престой, стаята за здраво новородени, т.нар. физиологичен сектор, помещенията за диагностика и лечение на недоносени и рискови новородени, уточняват от областната болница.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов