Община Велико Търново е водещ партньор в проект за превенция на киберпрестъпността

Мисия

01-08-2017, 12:20

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Община Велико Търново и Областната дирекция на МВР в старопрестолния град са водещи партньори в проект за превенция на киберпрестъпността, който предстои да бъде реализиран на територията на десетте общини в областта. Целта е все по-широк кръг от обществени групи и все повече хора да бъдат информирани и да разпознават различните противоправни деяния, извършвани посредством интернет, както и да се предпазват от тях.

Община Велико Търново бе домакин на работна среща на полицейски и общински служители, както и на представители на съответните местни комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в целия регион. Форумът бе открит от заместник-кмета на старопрестолния град проф. Георги Камарашев. Той подчерта, че проектът „Превенция на киберпрестъпността“ е поредната съвместна и полезна инициатива между общината и полицията. Концепцията бе представена от полицейските инспектори Ивелин Иванов и Боян Бартолов.

Във всяка от общините деца и младежи, с помощта на учители по информатика и експерти от комисиите за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, ще изработят видеоклипове на тема „Поуки и препоръки за предпазване от киберпосегателства“. Инициативата ще има конкурсен характер, а най-добрата продукция ще бъде представителна за целия проект. Условията за участие и критериите ще бъдат разпространени в училищата с помощта на Регионалното управление по образование. Победителите ще бъдат обявени в рамките на събитията по повод Международния ден за безопасен интернет, който ще бъде отбелязан през февруари 2018 г.

В работната среща участваха председателят на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ Благовеста Факирова, началникът на отдел „Охранителна полиция“ към Областната дирекция на МВР комисар Стефан Николов, представители на общините Павликени, Елена, Стражица и Лясковец, полицейски служители от цялата област. Партньори по проекта са също Областна администрация – В. Търново, Регионалното управление по образованието, областният всекидневник „Борба“, „Телнет“ ЕООД, печатница „Сира“, преподавателят във Великотърновския университет доц. Емил Стоянов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов