Патрули на НАП обхождат търговските обекти във Велико Търново

Животът

01-08-2017, 13:41

Снимка:

НАП

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Данъчните от приходната агенция в старата столица започнаха активни контролни действия на търговските обекти. Патрули от двама инспектори от различни отдели на агенцията, облечени в разпознаваеми сини жилетки, ще обхождат търговските обекти по предварително зададен маршрут. С превантивна цел те раздават уведомителни писма, с които се акцентира върху задължението на търговците за отчитане на всички продажби чрез регистрирано в НАП фискално устройство. Фирмите се уведомяват какви биха били последствията за тях, ако не спазват законовите разпоредби. Двойките данъчни служители ще патрулират по две седмици, след което ще биват сменени от свои колеги, а самата кампания е безсрочна.

„Приходната агенция разполага с неизчерпаем ресурс от мерки, които периодично ще използва за насърчаване на спазването на данъчно-осигурителното законодателство“,  коментира по повод данъчните патрули директорът на ТД на НАП В.Търново Ивайло Здравков.

На по-късен етап ще се извършват регулярни проверки и от командировани данъчни инспектори от другите офиси на Териториалната дирекция на НАП Велико Търново, при които проверяващите ще извършват скрити наблюдения над търговските обекти.

Гражданите могат да сигнализират данъчните патрули, ако не им бъде издадена касова бележка за извършена от тях покупка. В тези случаи данъчните ще извършат незабавна проверка на сигнала. Сигнал може да бъде подаден и на националния телефон на НАП 0700 18 700, както и на електронната поща – infocenter@nra.bg



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов