Спират автобусите по улица „Васил Левски“ заради преасфалтирането

Животът

01-08-2017, 17:00

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

5900 кв. метра асфалт полагат по великотърновската улица „Васил Левски“

200 тона е фрезованият асфалт от първия етап на ремонта в старата столица

Цялостното преасфалтиране на улица „Васил Левски“, която е сред най-натоварените във Велико Търново, налага спиране на движението на автобусите от обществения транспорт. Досега те бяха единствените превозни средства, пропускани докато траят дейностите, предшестващи полагането на новата настилка: фрезоване, подмяна на металните решетки и капаците на дъждоприемните и ревизионните шахти.

Предвид цялостното преасфалтиране, от сряда /2 август/ до неделя /6 август/ общественият транспорт ще се движи по обходни маршрути заедно с останалите автомобили. Забраната ще важи във всеки от дните за времето от 8,30 до 17,00 ч. /или до приключване на работния процес/. В тези периоди спирките „МДТ „Константин Кисимов““ и „Община“ няма да бъдат обслужвани.

Автобусите, движещи се по направления от бул. „България“ и бул. „Никола Габровски“ към центъра на Велико Търново, ще пътуват по следния начин: спирки „Пазара I“ и „Пазара II”, ул. „Бачо Киро“, ул. „Седми юли“, ул. „Христо Ботев“, откъдето ще продължават по маршрутите си. В обратна посока движението от ул. „Независимост“ ще се осъществява по улиците „Христо Ботев“, „Седми юли“ и „Бачо Киро“, а след Съдебната палата обществените транспортни средства ще се движат без промяна.

Забранено ще бъде както паркирането по ул. „Васил Левски“, в участъка от Музикално-драматичния театър до Студентски стол №2, така и използването на таксиметровата стоянка. Рестрикцията важи за същите период и часове както при автобусния транспорт.

Водачите на автомобили следва да използват обходните маршрути през улиците „Христо Ботев“, „Марно поле“, „Цар Самуил“, „Цар Тодор Светослав“, „Бачо Киро“, „Седми юли“. При възникване на необходимост и по преценка на контролните органи на МВР, движението може да бъде временно ограничавано или спирано и извън посочените часове.

Над 200 тона е количеството фрезован асфалт при първия етап от ремонта на настилката – в отсечката на ул. „Васил Левски от кръстовището с улиците „Христо Ботев“ и „Независимост“ до пресечката с ул. „Цар Освободител“. Материалът ще бъде предоставян по заявки от кметове на населени места и кметски наместничества в общината, както и за възстановяване на засегнати настилки в междублоковите пространства.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)