Групи по волейбол и плуване ще има Спортно училище Велико Търново

Спорт

03-08-2017, 10:00

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Групи по волейбол и плуване утвърдиха за учебната 2017/18 година в Спортно училище Велико Търново. Това съобщи директорът Снежина Михова.

Вторият тур  изпити по държавен план-прием в V, VI  и VII клас и за попълване на свободните места в групите по видове спорт в VIII, IX, X и XI клас ще се проведе на 21 и 22 август.  Документи ще се приемат от 9 до 15 август в канцеларията на учебното заведение. Препитването е по бадминтон, баскетбол, борба свободен стил, конен спорт, лека атлетика, футбол, хандбал и за първа година – по плуване и волейбол.  Кандидатите полагат изпит за проверка на способностите по тестове за съответния вид спорт и могат да се явят на изпит по един или два спорта. Учениците в VIII клас подават заявление за обучение по една от професиите помощник-треньор и организатор на спортни прояви и първенства, поясни  Снежина Михова.

67 деца  са се явили на първия изпитен етап, от тях 55 са се записали. Голяма част от бъдещите възпитаници на училището са от Бургас, Варна, Добрич, Ямбол, Свищов, Павликени, Севлиево.

Спортно училище Велико Търново осигурява целодневен режим на обучение, двуразови тренировки, общежитие, столово хранене, фитнес зала.

Разполага и с общежитие, чийто капацитет от 96 места е недостатъчен, коментира директорът. Подадените молби за настаняване досега са над 130.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов