30 деца на лятно училище в Еленския Балкан

Очакваното от деца и родители лятно училище в с. Майско работи повече от месец. То отвори врати във връзка с изпълнението на дейности по проект на общината „Услуги за ранно детско развитие в община Елена” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.
 Летните групи са сформирани в основното училище в селото със съдействието на директора на школото  Йонко Петров. С децата работят дългогодишният педагог Румяна Стоянова и медиаторът Красимир Христов, които са назначени след конкурсна процедура.
 Дейността по проекта има за цел да повиши готовността на малчуганите от целевата група и мотивацията им за равен старт с техните връстници при постъпването  в първи клас. Акцентира се върху допълнителната подготовка на бъдещите първолаци в смесеното училище и преодоляване на затрудненията в изучаването на българския език. В лятното училище образователните елементи се комбинират с игри и дейности, обогатяващи познанията на децата за обкръжаващия ги свят, запознават се и с най-важните  правила за безопасност на движението. Набавени са учебни помагала, тетрадки, пособия и много игри за занимания в стаята и за спорт навън.
 Услугата се предоставя безплатно. На децата е осигурено хранене, като финансирането за него е от бюджета на проекта. За два месеца в лятното училище, което ще работи до 31 август,  ще бъдат обхванати 30 деца от Майско.


Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)