Пиян рецидивист карал без книжка нерегистриран бус, за капак подал фалшив сигнал на 112

Крими

08-08-2017, 17:02

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

На софиянеца, заловен край Полски Тръмбеш вече е повдигнато обвинение

39-годишен мъж от София е шофирал в нетрезво състояние, макар да му е отнето свидетелство за управление на автомобил. При това бил спипан на волана на нерегистриран автомобил, а за капак "юнакът" подал неверен сигнал на тел. 112.  

Хванат бил на 29 април тази година от служители на Полицейското управление в Полски Тръмбеш. При провеждане на специализирана полицейска операция в с. Обединение е извършена проверка на товарен автомобил „Форд Транзит”, управляван от М. Г. от София, известен на полицията и осъждан. В хода на проверката водачът не представил свидетелство за управление на автомобила. Освен това проверяващите констатирали, че контролните знаци на возилото са издадени за друг автомобил.

При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,53 промила. М. Г. е отказал кръвна проба. В хода на проверката е установено още, че водачът е седнал зад волана в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на колата.  

От проведените допълнителни действия по разследването е установено, че на следващия ден - 30 април тази година, в с. Климентово той е подал на тел. 112 лъжлив сигнал за възникнал пътен инцидент. За извършените деяния му е повдигнато обвинение, взета му е мярка за неотклонение «подписка».



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов