Предадоха на съд мъж, задигнал от свой съгражданин току-що получен кредит

Крими

09-08-2017, 09:30

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Районна прокуратура-Елена внесе в съда обвинителен акт срещу 44-годишен мъж за извършен грабеж.

Обвинението срещу Христо Х. е за това, че на 14.03.2017г. в гр. Елена отнел чужди движими вещи - парична сума в размер на 80 лв., от владението на собственика с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила (нанесъл удари с юмрук по главата и ритници по тялото на Х. Х.) – престъпление по чл. 198 ал. 1 от НК.

Обвиняемият е осъждан, безработен  и няма постоянни доходи.

На 14.03.2017 г. пострадалият взел кредит 100 лв. от частно дружество и отишъл в заведение със свой познат, където към тях се присъединил и обвиняемия. Пострадалият  го почерпил една ракия и в разговор споменал за взетия заем. След като обвиняемият изпил ракията си  тръгнал от заведението.  По-късно, същата вечер пострадалият  и обвиняемият се засекли в друго заведение в града, но били в различни компании. В един момент обвиняемият се обърнал към пострадалия и му поискал на заем два-три лева, но той не му отговорил. Няколко минути след като пострадалият мъж напуснал заведението, след него тръгнал и обвиняемият.

На около 100 м от заведението обвиняемият го настигнал, приближил се  и  го ударил   изотзад в лицето. В резултат на удара мъжът  паднал на земята, а Христо Х. му нанесъл няколко ритника в гърдите, навел се над него, бръкнал в левият му джоб, извадил  портфейла му и от там взел 80 лв. след което си тръгнал.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов