Посланикът на Кралство Белгия изключително впечатлен от Велико Търново и Arbanassi summer music

Велико Търново Лайф

11-08-2017, 13:50

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Посланикът на Китай в България Джан Хайджоу посети Велико Търново

Дипломатът се е ангажирал да проведе срещи с белгийските фирми у нас, за да привлече спонсори

На втория концерт от програмата на Летния фестивал на класическата камерна музика  Arbanassi summer music присъства посланикът на Кралство Белгия в Република България Негово Превъзходителство Франсоа Бонтан.

Посланикът беше със сина си, на частно посещение, но въпреки това е участвал и в работна среща. Негово Превъзходителство предварително се е информирал за фестивала от платформата на “Европа на фестивалите – фестивалите на Европа“/ EFFE/. Знае, че това е един от 100-те най-добри музикални фестивали в Европа и е особено горд с този факт.

Посланикът е поел ангажимент да предприеме срещи и да проведе разговори за да привлече за спонсори белгийски фирми, които работят в България, информират от Община В. Търново.

Франсоа Бонтан е останал очарован и пленен от музиката в средновековната църква и е настоял от сега да му бъдат запазени билети за концертите през 2018 г.

Посланикът е акредитиран в България от скоро. Разгледал е част от забележителностите на Арбанаси и Велико Търново и е бил очарован и много приятно изненадана и искрено впечатлен от “Богатство, което имате“, според собствените му думи.

 

През втората вечер на Arbanassi summer music e звучала музика на Йохан Себастиан Бах. За първи път в програмата на фестивала е изпълнена барокова музика. Публиката е била два пъти повече от столовете, поставяни са допълнителни места и в галерията на църквата.Сред публиката е  имало слушатели и зрители от 9 държави.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов