Приключи ремонтът на съблекалнята в северната част на стадион „Ивайло“.

Мисия

11-08-2017, 16:12

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Въвеждат изцяло нов пропускателен режим за мачовете на "Ивайло"

Предстоят ремонтните дейности за осветлението

Приключи ремонтът на съблекалнята от северната част на стадион „Ивайло“, която се ползва от гостуващите отбори. Помещението не бе реновирано от построяването на стадиона преди почти половин век. Съблекалнята вече е с окачен таван, разполага и с вентилационна система. Напълно подновени са ВиК и ел инсталациите в санитарните помещения е поставен нов фаянс и теракот. Футболистите ще могат да ползват в банята осем душа, специално е обособен кът за миене на бутонките. Три писоара, три мивки и две тоалетни са на разположение на състезателите в санитарното помещение. Така съблекалнята вече отговаря на всички изисквания за провеждане на срещи от Първа лига на българското футболно първенство, както и международни мачове.

Напълно завършен е и бившият сектор за гости (т.нар. „клетка“), където е възстановено бетонното покритие. По искане на полицията там също бе монтирана висока ограда като в сегашния сектор за гости. Желанието на МВР е преминаващите фенове на гостуващите отбори да нямат възможност да се опитват да слизат на терена по нерегламентиран начин. Тоалетната за гостуващата публика под южната трибуна също бе възстановена вече има три мъжки и една дамска тоалетна с течаща вода и осветление.

Възстановено е и санитарното помещение  в източната част на централната трибуна, където също има три мъжки и една дамска тоалетни. Така Сектор „А“ вече разполага с три санитарни възела.

Днес бе подписан и договорът между Министерството на младежта и спорта и фирма „ХИТ” ООД, която бе избрана за изпълнител на ремонта на осветлението на стадион „Ивайло“. Проектът предвижда да бъдат поставени 168 бр. прожектори, като преди това бъде извършен демонтаж на досегашните инсталации, поставка на разпределителни табла и т.н, както и грундиране и боядисване на четирите мачти на стадиона. Стойността на проекта е 416 627,42 лв. без ДДС.

Обновеният стадион „Ивайло“ ще посрещне първия си мач за първенство на Първа лига утре от 18, 15 часа. Отборът на ФК „Етър ВТ“ посреща „Пирин“ /Благоевград/ в търсене на първа победа след завръщането на „виолетовите“ в елита на българския футбол.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)