Горна Оряховица се размина на косъм от фатален взрив

Крими

12-08-2017, 18:41

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Като по чудо в съботната сутрин Горна Оряховица се размина с фатален взрив. Трактор се е врязал в цистерна с 6000 кубика газ пропан бутан на бензиностанция в града. 
Инцидентът станал около 8,30 часа, когато тракторът се оказал неуправляем и потеглил сам на заден ход по стръмна улица. Водачът се опитал да спре, но спирачната система отказала. Тежкото возило се забило с грохот в инсталацията за газ на близка бензиностанция. 

Служителите на петролния обект реагирали незабавно като изключили захранването на колонките и подали сигнал на 112.

На място веднага пристигнали екипи на пожарната от Горна Оряховица и Велико Търново. Огнеборци с риск за живота си пропълзяли под трактора и се добрали до основните спирателни кранове на инсталацията. Униформените направили оглед на пораженията и установили, че тръбите на системата са намачкани.
Наложило се районът да бъде отцепен и обезопасен. Извикана била специална мобилна цистерна от Хасково, в която с часове било прехвърляно горивото от стацонарния бункер. След това инсталацията била щателно измита и замерено наличието на газови изпарения и остатъчни количества.
Едва след това спасителните екипи пристъпили към внимателното изтегляне на трактора от местопроизшествието.

Акцията продължила дълго заради големия риск от взрив в адската жега. За щастие операцията приключила успешно като е предотвратена чудовищна експлозия.

За щастие няма пострадали хора и други материални щети



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов