Търновски малчугани ще се радват на нови детски площадки

Мисия

14-08-2017, 06:15

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Миналата година изцяло бяха обновени шест площадки в забавачници, нови придобивки имат на Картала и ул. "Мальовица"

Две забавачки във Велико Търново ще имат нови детски площадки до месец. Строителните дейности текат в Целодневна детска градина „Соня“ и Детска ясла „Мечо Пух“, разказа "Борба". Настилката под съоръженията ще е ударопоглъщаща.

Дейността е възложена от общината по личното настояване на кмета Даниел Панов. В момента се правят и още няколко детски къта. Продължава работата по основния ремонт на още две детски площадки – на улица „Плиска“, като едната е за малчугани от 0 до 3 години, а другата – за деца от 3 до 12 години.

Нова придобивка за малчуганите ще има и на улица „Мальовица“. Отскоро жителите на квартал „Картала” също се радват на обособена местност за децата. Няколко вида люлки и катерушки са на разположение на малчуганите в северния великотърновски квартал. Съоръженията са дарение от Бурса.

През миналата година изцяло бяха обновени шест площадки. Те са в детски градини „Щастливо детство“, „Рада Войвода“, „Евгения Кисимова“, „Пролет“, „Ален мак“ и „Слънчев дом“. До края на годината предстои стартиране на работата по реконструкция на още няколко детски къта.

 


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов