Младежът, премазан край Търново от неизвестен шофьор, бил от дом за сираци

Крими

14-08-2017, 19:29

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Издирват шофьор, който тази нощ е прегазил младеж край Търново и избягал

Момче от приют за сираци е младежът, прегазен край В. Търново миналата нощ от автомобил, чийто шофьор избягал. 22-годишният загинал, родом от София, бил един от младежите, отглеждани от благодетеля Христо Атанасов, който от години дава подслон на подрастващи с нерадостна съдба. Дома за сираци на Атанасов се намира във великотърновското село Леденик.

Именно при разклона за Леденик, в нощта срещу понеделник младежът бил пометен от неизвестна кола, която полицията в момента издирва. Сигналът за труп на пътя бил подаден в полицията малко след полунощ.

Жертвата Йоан С. е бил приет в дома на Атанасов през март тази година. Това разказа благодетелят Христо Атанасов непосредствено след като бе привикан за разпознаване на трупа в областната болница в старата столица. Младежът бил настанен при Атанасов по молба на директора на СУПЗ в свищовското село Овча могила, тъй като е навършил пълнолетие, а социалното заведение било със запълнен капацитет.

Христо Атанасов описва младото момче като много кротко, стеснително и затворено, със забавен говор и физически не добре развито за възрастта си. „Можеше външно да мине за 15-годишен", обясни  Атанасов.

Той заявява, че младежът не е употребявал алкохол, нито стимулиращи вещества, не е пушел и имал навика всеки ден да обикаля селото и да си купува различни лакомства от магазина там. „Давах му по два, по пет лева, за да си вземе нещо, купуваше си безалкохолно, вафлички. Много обикаляше", разказа още Христо Атанасов.

Йоан обаче имал опасния навик да тръгва по главния път за София.

„Неколкократно са ми сигнализирали, че се движи по магистралата, притеснявах се да не го перне някой ТИР", коментира още благодетелят на сираците.

В неделя младежът излязъл следобед от дома на Атанасов с малко парички и тръгнал към селото. Стопанинът признава, че вечерта хапнал и легнал много изморен да спи.

„През нощта се събудих, беше към три часа и видях, че го няма. Притесних се и реших да карам към полицията, за да го обявя за издирване. Отидох да заредя на бензиностанцията и там ми казаха, че пътят е затворен, че има убит човек на пътя“, разказва Атанасов.

Той информира още, че бабата на момчето живее в София и е идвала няколко пъти на посещение в Леденик. Майка му била парализирана.

Според Христо Атанасов изобщо не може да става дума за самоубийство, а най-вероятно е станал нещастен инцидент на пътя.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов