Звездно масово кръщене подготвят във Велико Търново

Животът

17-08-2017, 09:11

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

68 малчугани вече са записани за проявата

Най-голямото Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България ще се проведе едновременно в десет български града, сред които е и Велико Търново. 68 са децата от старата столица, записали се в кампанията, съобщиха за Общинското радио организаторите от „Движение за национална кауза ДНК”. Тайнството ще се извърши на 22 октомври тази година в централните православни храмове на София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Велико Търново, Русе, Враца и Благоевград.

Родителите могат да изберат за кръстници популярни лица на инициативата, сред които са Антон Хекимян, Мариана Векилска, Александър-Сано, Део, Славена Вътова, Владо Николов, Юлиана Дончева, Мария Гроздева, Иван Лечев, Хилда Казасян, Поли Генова и Емилия. Голямото събитие бележи финала на кампанията в защита на раждаемостта под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква, в рамките на която за всяка споделена бременност „ДНК” осигурява минимум 1 лев на фондация „Искам бебе” в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

Над хиляда деца от всички краища на страната бяха записани за масовото кръщене за по-малко от девет месеца.  Сред тях са българи в чужбина, трети и четвърти деца в семейството, близнаци и дори тризнаци.

Децата, които ще бъдат кръстени тази година, трябва да са заченати след 1 януари 2016-а. В момента тече и втората кампания на „Движение национална кауза”. В кампанията „Направи го за България 2” могат да се запишат деца, заченати след 1 януари 2017 г., а масовото кръщене е предвидено за 2018-а година.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов