Предоставят на великотърновци безплатни консултации за възможностите за лечение в чужбина

Животът

19-08-2017, 11:55

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата е на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“

Пациенти от Велико Търново и региона, които се интересуват от възможностите за диагностика и лечение в чужбина, ще могат да получат информация и консултация на място на 25 и 26 август 2017 г. Безплатните консултации са част от националната инициатива „Медикъл Тур 2017“ на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“. Пациентите ще могат да се срещнат на живо с експертите от здравния център и да се информират за подходящите лечебни заведения в чужбина за съответния здравословен проблем, както и да предоставят медицинската си документация за безплатна първоначална консултация.

Специално за срещата във Велико Търново ще пристигне и представител на Здравна група „Мемориал“ (Турция), който ще информира на място за възможностите на лечебното заведение да посрещне пациенти от България. С успехите си в редица сфери на медицината, болници „Мемориал“ се нареждат сред водещите лечебни заведения в Турция и региона. В инвитро оплождането, например, специалистите от „Мемориал“ постигат клинична бременност в 60% от случаите и живо раждане при 40% от двойките с репродуктивни проблеми. В Центъра за органна трансплантация се извършва присаждане на бъбрек с 99% успеваемост, включително при деца с тегло под 10 кг. С тези и други постижения, болници „Мемориал“ всяка година привличат над 35 000 международни пациенти от 92 държави, включително и България.

През последните години все повече хора по цял свят търсят медицински услуги извън родината си. Пациенти от Западна Европа се лекуват зад граница най-често заради по-ниски цени или по-кратки срокове за достъп до лекар, докато тези от България и Балканските държави обикновено търсят в чужбина услуги, които не се предлагат в страната им или по-високо качество, посочват експертите от „Медикъл Караджъ“. Здравно-информационният център има изградени партньорски взаимоотношения с едни от най-добрите лечебни заведения в Турция, която е основна дестинация за българските пациенти, но също и с клиники в Израел, Испания, Германия, Австрия и Чехия. Благодарение на опита си експертите на Центъра могат да дадат насоки на пациентите за най-подходящите болници и специалисти съобразно техния медицински проблем, както и да съдействат за бързото придвижване на документите и получаване на оферти от едно или няколко лечебни заведения. Съдействието на експертите от „Медикъл Караджъ“ е напълно безплатно за пациента. Към тях най-често се обръщат хора с онкологични, ревматологични и сложни хирургични проблеми, но също и такива, които са преминали няколко неуспешни опита за инвитро оплождане в България или търсят по-специфично лечение на диабет например.

В рамките на „Медикъл Тур“ 2017 експертите на здравно-информационния център ще обиколят страната, за да съдействат на хората с информация и консултация на място.

Желаещите да се възползват от възможността за безплатни консултации във Велико Търново на 25 и 26 август могат да се запишат на тел. 0879977401 или 0879 977 402.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)