Сменят дограмата на НЧ „Светлина” в село Велчево

Мисия

19-08-2017, 09:00

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Средствата са осигурени от фонда на програма „Инициативи на местните общности”

Старият дървен обков на прозорците и вратите ще бъде подменен с PVC дограма. Ремонтът на стойност 9000 лева ще приключи до месец. Средствата са осигурени от фонда на програма  „Инициативи на местните общности” на Община Велико Търново. Финансирането се осигурява за втора поредна година по проект „Енергийна ефективност” на местното сдружение „Свети Георги”. Собственото участие на сдружението е 700 лв. от общия бюджет, уточни кметският наместник Мустан Юсменов.

„Основната цел е осигуряване на подходяща и рентабилна инфраструктура, съвместима с бъдещите изисквания на населението и постигане на по-висок жизнен стандарт на жителите на селото. Изпълнението на мерките допринася за по-високо ниво на енергийната ефективност на сградата и до намаляване разходите за енергия, подобряване на експлоатационните характеристики, осигуряване на условия в съответствие с критериите за устойчиво развитие”, каза Юсменов.

125 години от своето основаване ще отбележи  читалището през 2017-а. Културната институция е дом на богата етнографска експозиция, библиотека, а от 2005-а и на информационен център, изграден с помощта на фондация „Лале”. Творческа дейност тук развива групата за изворен фолклор „Дълголетие”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов