Изкърпват улиците в Самоводене

Мисия

20-08-2017, 09:00

Снимка:

община Велико Търново, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стадионът в селото е с нова поливна система

Започва запълване на дупките по пътищата в Самоводене. Улица „Поп Харитон” ще бъде основно рехабилитирана, съобщи кметът на селото Николай Милаковски. Близо 15 000 лева от фонда на програмата „Инициативи на местните общности” ще бъдат инвестирани в ремонта на улицата. Кърпежите на останалите части от уличната мрежа ще се извършат с финансиране по Инвестиционната програма на Община Велико Търново. Те са в размер на 11 000 лева, обясни Милаковски.

Нова поливна система е монтирана на стадиона, който е тренировъчен център за юношеските отбори на „Етър”. Модерното съоръжение е изградено със средства от бюджета на кметството. 2600 лева са вложени в конструкцията, каза Милаковски.

Той съобщи още, че за възстановяването на подпорната стена на основното училище в селото са необходими 70 000 лева. Идеята на кметството и Общината е да кандидатстват за сумата пред Междуведомствената комисия по бедствия, аварии и катастрофи при Министерския съвет. Стената бе затисната от насип по време на проливните дъждове през пролетта, припомни Николай Милаковски.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов