Огнеборци гасиха пет пожара от газови бутилки в Търновско за седмица

Животът

21-08-2017, 11:39

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За щастие няма жертви и пострадали

Огнеборци са гасили пет пожара през последната седмица във Велико Търново и Горна Оряховица, възникнали при използване на газови бутилки. Инцидентите са станали в следствие на факелно горене, което се получило в жегата и заради това, че бутилките са били на 100 % с газ.

"В горещото време газта се разширява и заради това бутилките трябва да се пълнят на 80 % от обема им, за да не се стига до инциденти", предупреждават пожарникари от Велико Търново.

За щастие няма жертви и пострадали при последните случаи на възпламеняване. Нанесени са единствено материални щети. Има изгоряло имущество, а стопаните са се отървали само с уплаха.

В неделя пък е възникнал пожар в село Петко Каравелово, Община Полски Тръмбеш след като по обяд в най-силната жега стопанин се захванал да си чисти комина с горелка. От огнената струя, саждите в димоотвода се запалили и пламъците бързо обхванали дървените греди на покрива. Мъжът подал сигнал на тел.112 и на място пристигнали огнеборци, които бързо потушили пожара и не се стигнало до сериозни поражения. Пред спасителния екип обаче собственикът на имота признал, че преди 2 години по същия начин прочиствал комина от натрупания нагар, предизвикал пожар, но тогава изгоряла цялата покривна конструкция на дома му.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов