Рок и блус групи от България, Сърбия и Беларус ще свирят на „Миндя Рок Фест”

Мисия

23-08-2017, 09:09

Снимка:

БНР, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Откриването на фестивала е на 25 август

Девет рок и блус групи от България, Сърбия и Беларус ще вземат участие в деветото издание на „Миндя Рок Фест”, който ще се проведе на 25 и 26 август в търновското село. Това съобщиха пред журналисти организаторите на рок събитието проф. Евгений Дайнов, Станимир Габровски и Борислав Мавродиев.

Откриването на фестивала е на 25 август (петък) от 18:00ч., с тържествено приветствие от кмета на Миндя и изпълнения на местния хор „Веселина”. След това на сцената ще излязат Old Guns и Soda Acoustic от Русе – „Това е една група с две формации”, поясни Станимир Габровски. След тях ще свирят блусарите от Delta Roosters, габровско-софийската група Мискините и Cotton Pickers – най-добрата блус група на Сърбия. „В съботната вечер публиката може да очаква обичайните заподозрени – групите Рестарт, Магистри, Blues Traffic и талисмана на нашия фестивал – Васко Кръпката с Подуене Блус Бенд. Същата вечер ще се представят и нашите приятели от Беларус – Double Bit.”, допълни Евгений Дайнов.

Подсигурено е всичко необходимо за комфорта на посетителите. В двата фестивални дни, на разположение на гостите, ще са три обособени лагера за палатки, както и достатъчно паркоместа за автомобили. За втора година ще има и лазерно шоу, а организаторите обещават евтина бира и скара за всички гости.

Около 800 души се събират всяка година само на площада, но има и поне още 1000 души,  които слушат концертите от къщите си или от други места в селото. Това е най-голямото събитие за местните и те го очакват с нетърпение, а рок и блус фенове от цялата страна вече пълнят къщите за гости в Миндя и околните населени места.

„Радва ме и ме поддържа това, че вече има общност около фестивала – много деца се родиха и израснаха с него, около фестивала се създават и здрави приятелства”, сподели Евгений Дайнов.

Организаторите обещават много интересна и богата програма за десетия юбилеен фестивал (през 2018-а), а тази година, традиционно, концертите ще бъдат записани.

„Миндя Рок Фест” е най-голямото безплатно рок-събитие в България, след софийския фестивал „Цвете за Гошо”. Провежда се с подкрепата на Община Велико Търново, Нов Български Университет, Читалище „Развитие – 1893”, с. Миндя и спомоществователи.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов