Неизправна газова бутилка подпали работилница, огнеборците спасиха от стихията три коли и къщи

Крими

24-08-2017, 13:15

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Газова бутилка е подпалила работилница в Павликени снощи. Сигнал за инцидента в стопанската постройка на ул.“ Любен Каравелов“ бил подаден в 19.20 часа. Два екипа огнеборци се отзовали незабавно, а благодарение на намесата им, от унищожаване в огнената стихия са спасени две съседни сгради и три леки автомобила. Унищожена е обаче покривната конструкция на постройката, с площ от 100 кв.м. Няма пострадали при инцидента. Установено е, че техническа неизправност в редуцир вентила на газовата бутилка е причина за възникване на огъня.

Вчера следобед късо съединение подпалило трафопост, намиращ се на ул. „Никола Габровски“ във В. Търново. Унищожени са 50 уреди и превключватели, работещи на ниско напрежение, опушени са 40 кв. м. стени. Сградата на трафопоста е спасена. Пожарът в възникнал малко преди 5 ч. следобед.  

И вчера огнеборците в областта са гасили сухи треви, пламнали поради човешка небрежност при боравене с огън. Освен това пожарникари отстраниха паднало върху пътното платно дърво. Произшествието станало в Горна Оряховица, на ул.“ Цар Освободител“



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов