Любителите на стрийт фитнеса вече могат да тренират на нова площадка в парк „Дружба“ - velikotarnovo.utre.bg

Любителите на стрийт фитнеса вече могат да тренират на нова площадка в парк „Дружба“

25 август 2017, 11:51 | Мария Христова
  • Снимка:
    таймс.бг

Новата площадка струва около 10 хиляди лева

Нова площадка за стрийт фитнес вече е факт във великотърновския парк „Дружба“, съобщи таймс.бг, цитирайки Богдан Илиев, състезател по дисциплината и инициатор на състезания в града. Шест нови уреда- четири лоста и две успоредки, свързани помежду си, са монтирани на площадката. Съоръжението е факт, благодарение на фирмата SPF (Спорт Фитнес Парк) и Виваком. Новата площадка струва около 10 хиляди лева. „Съдействие за новото съоръжение получихме и от Община Велико Търново, сподели още Богдан. „Помогнаха ни Георги Давидов, главен експерт в дирекция „Образование, младежки дейности спорт“ в Общината и общинският съветник Жельо Желев, който е член на Комисията по младежта и спорта“.

Почти всеки ден в парка се събират около 30 души, ученици и студенти, които се занимават със свободен стил, статични, динамични и силови упражнения.

Новите уреди на площадката ще се използват и по време на състезанието по стрийт фитнес, което ще се проведе на 16 септември и ще събере около 40 участници от цяла България, информира още Богдан Илиев, който е и организатор на състезанието. Подготвени са купа, медал и грамота, но главната цел на събитието е участниците да се съберат и да спортуват заедно.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета