Мъж, завършил преди повече от 30 години закрито школо, ще се явява на матура по география

Животът

26-08-2017, 08:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За предстоящите изпити са се записали ученици от 33 училища от цялата област

Мъж, завършил вече закрито училище в Павликени през 80-те години, ще се яви на матура по „География“ на септемврийската сесия, която ще се проведе на 29 август в цялата страна, пише times.bg. Общо за втория държавен зрелостен изпит по предмет по избор, да се явят, желание са заявили 194 зрелостници от великотърновска област. За 28 август пък е насрочен държавния зрелостен изпит по „Български език и литература“ като за него са се записали 186 зрелостници от областта.

На матурата по БЕЛ през май се явиха общо 1614 ученици от училищата в цялата област, а на държавния изпит по предмет по избор – 1321 зрелостници.

На есенната сесия ще се явят преобладаващо получили двойки на матурите през май, както и  ученици, които не са положили изпити поради болест, отсъствие от страната и пр. Има записани и завършили през предходни години, които се нуждаят от съответната оценка в дипломата си за средно образование.

За предстоящите матури са се записали ученици от 33 училища от цялата област без община Елена. За изпита по БЕЛ са ангажирани 63-ма квестори, а за втория държавен зрелостен изпит – 75. За него най- масово желание са заявили за предмета „География“- 89 ученици. Да бъдат изпитани писмено по  „Биология“ са поискали 72-ма, а „Философия“- 17 зрелостници. Осем са желаещите да положат изпит по „История“, шестима – по „Английски език“, един ученик по „Руски език“ и един- по „Физика“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов